Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ΜΙΚΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ -3-

Αν εμφανίζεται συχνά η “Μπλε οθόνη”, ίσως να έχετε πρόβλημα μνήμης RAM.

Σημειώστε το μήνυμα που εμφανίζεται στην μπλε οθόνη, ειδικά τους αριθμούς. Εντοπίστε το στη Γνωσιακή βάση βοήθειας και υποστήριξης της Microsoft. Επίσης, βάλτε το κείμενο που εμφανίζεται στο μήνυμα σφάλματος σε μια μηχανή εύρεσης και ψάξτε στο Internet.

Αν μπορείτε να κάνετε διάγνωση του προβλήματος, τότε το πρόβλημα μνήμης αντιμετωπίζεται εύκολα. Αν δεν μπορείτε να βρείτε τις πληροφορίες διάγνωσης που χρειάζεστε στο Internet, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε δοκιμαστικά τη μνήμη άλλου υπολογιστή. Θα πρέπει όμως να είναι ο ίδιος τύπος μνήμης. Αν δεν τα καταφέρετε με τίποτα, τότε πηγαίνετε την παλιά μνήμη σε ένα κατάστημα ειδών πληροφορικής. Το προσωπικό εκεί ίσως δεχθεί να τη δοκιμάσει.

Οι μνήμες τοποθετούνται σε εσοχές κοντά στον μικροεπεξεργαστή. Έχουν μήκος περίπου δέκα εκατοστά. Βγάλτε την παλιά μνήμη από τον υπολογιστή και βρείτε μια ολόιδια στο κατάστημα. Οι τιμές μνήμης ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό, ανάλογα με τον τύπο και την ταχύτητα. Φροντίστε να πάρετε τον ίδιο τύπο μνήμης.

Όταν βάλετε την καινούρια μνήμη στην εσοχή, ίσως χρειαστεί να την πιέσετε λίγο. Τα κλιπ σε κάθε άκρη θα σφραγίσουν μόλις τοποθετηθεί σωστά η μνήμη στη θέση της.


Αν δεν έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, μην το κάνετε σώνει και καλά! Φωνάξτε τον τεχνικό σας. Μια ζημιά στις μνήμες μπορεί να κάνει ζημιά σε όλη τη μητρική! Όπως επίσης μην κάνετε διάγνωση αν υπάρχει ηχητικό σήμα από τις μνήμες (διαφιρετικός αριθμός "μπιπ" για κάθε πρόβλημα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου