Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ΜΙΚΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ -4-

Aν ανοίξετε τον υπολογιστή και δεν είναι δυνατή η εύρεση της μονάδας C:, ίσως να αντιμετωπίζετε σοβαρό πρόβλημα με τον σκληρό δίσκο.

   Aν έχετε άλλον υπολογιστή, αλλάξτε τους σκληρούς δίσκους για να διαγνώσετε το πρόβλημα. Aν ο υπολογιστής σας δουλεύει με τον άλλον δίσκο, τότε ο δικός του δίσκος έχει πρόβλημα μάλλον.
Μερικές φορές αρκεί να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή. Ίσως να απομένει λίγη ζωή στον σκληρό δίσκο και να μπορέσει να δουλέψει για λίγο. Aν αυτό πετύχει, μεταφέρετε αμέσως τα δεδομένα σας σε άλλον δίσκο.
  Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορείτε να σφραγίσετε έναν σκληρό δίσκο που δεν δουλεύει σε μια τσάντα και να τον βάλετε στην κατάψυξη τη νύχτα. Μπορεί έτσι να συρρικνωθούν αρκετά τα πράγματα ώστε να ελευθερωθούν. Το χρησιμοποίησα αυτό το κόλπο μερικές φορές και αξίζει να το δοκιμάσετε.
   Η τακτική να δημιουργείτε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας του σκληρού δίσκου θα σας σώσει σε περίπτωση σοβαρών προβλημάτων του δίσκου, αν βέβαια τα αντίγραφα ασφαλείας δεν τα δημιουργείτε στον ίδιο τον δίσκο. Αν καταστραφεί ο δίσκος και δεν έχετε αντίγραφο ασφαλείας, σε κάποιο κατάστημα υπολογιστών μπορούν να σας εξυπηρετήσουν και να σας σώσουν τα δεδομένα.
  Οι σκληροί δίσκοι είναι φθηνοί. Μπορείτε να αγοράσετε καινούριο με λιγότερα από 60 ευρώ Αγοράστε έναν σκληρό σε συσκευασία λιανικής πώλησης, ώστε να περιλαμβάνει οδηγίες και τυχόν υλικό που μπορεί να χρειαστείτε.
  Ο σκληρός βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του υπολογιστή. Έχει το μέγεθος ενός βιβλίου με μαλακό εξώφυλλο, περίπου, και συνήθως είναι στερεωμένος με τέσσερις βίδες, δύο σε κάθε πλευρά. Στο πίσω μέρος συνδέονται καλώδια και πλακέ καλώδια.
  Βάλτε τη νέα μονάδα δίσκου στον υπολογιστή και εγκαταστήστε την ως βασική μονάδα. Αλλάξτε τις ρυθμίσεις της παλιάς μονάδας και χρησιμοποιήστε την ως τη δευτερεύουσα. Θα πρέπει να υπάρχουν σχετικές οδηγίες στη νέα μονάδα. Κάντε εκκίνηση του υπολογιστή και εγκαταστήστε τα Windows στον καινούριο δίσκο. Αν είστε τυχεροί, ο υπολογιστής θα αναγνωρίσει τον παλιό δίσκο (θα τον ονομάσει D:). Μπορείτε, τότε, να μεταφέρετε τα δεδομένα στον καινούριο δίσκο.
   Η αντικατάσταση σκληρού δίσκου είναι πιο δύσκολη από τις άλλες λειτουργίες. Κατά κανόνα είναι προτιμότερο να κάνει αυτή τη δουλειά ένας τεχνικός. Αν δεν έχετε καμιά εμπειρία, μπορεί ακόμα και το λάθος πιάσιμο του δίσκου να προκαλέσει ζημιά. Ωστόσο είναι εφικτό να φτάσετε στην διάγνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου