Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ΜΙΚΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ.

Ανοίγετε τον υπολογιστή και δεν γίνεται τίποτα.

Δεν ανάβει κανένα φως, δεν ακούγεται κανένας ήχος, δεν δουλεύει ο ανεμιστήρας. Ποια είναι η πρώτη σας ενέργεια; Βεβαιωθείτε ότι το μηχάνημα είναι στην πρίζα! Ακόμη κι αν είστε απόλυτα σίγουροι ότι είναι συνδεδεμένο, δείτε το ξανά.

Αν υποθέσουμε ότι είναι σωστά στην πρίζα, ίσως να έχετε πρόβλημα με το τροφοδοτικό. Είναι το μεταλλικό κουτί που βρίσκεται στο πίσω μέρος του υπολογιστή πάνω πάνω. Συνήθως είναι στερεωμένο με τέσσερις βίδες και η πρίζα συνδέεται με αυτό. Υπάρχει ένας ανεμιστήρας που βγάζει αέρα από πίσω.

Μια πλεξούδα καλωδίων μεταφέρει το ρεύμα στο εσωτερικό του υπολογιστή. Στις άκρες των καλωδίων είναι τοποθετημένα πάρα πολλά φις. Αυτά συνδέονται με μονάδες (δισκέτας, CD), ανεμιστήρες και άλλες συσκευές. Η πλεξούδα έχει φις που συνδέονται με τη μητρική πλακέτα. Δεν έχει σημασία με ποια συσκευή ή εξάρτημα συνδέεται το καλώδιο, αρκεί να ταιριάζει το φις.

Όταν ανοίγετε τον υπολογιστή, όλα αυτά τα μπερδεμένα καλώδια μπορεί να σας τρομοκρατήσουν. Ελέγξτε τα προσεκτικά και θα δείτε ότι δεν είναι τόσο μπερδεμένα. Σημειώστε τις συνδέσεις γραπτώς, αν χρειαστεί. Αποσυνδέστε τα καλώδια και βγάλτε το τροφοδοτικό. Πηγαίνετέ το στο κατάστημα ειδών πληροφορική και αγοράστε τροφοδοτικό της ίδιας τάσης. Υπολογίστε ότι θα σας κοστίσει κάπου 40-70 ευρώ.


Ο γενικός κανόνας είναι ένας: Δεν ανοίγουμε ποτέ τον υπολογιστή εσωτερικά όσο είναι στην πρίζα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου