Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

www.sex.com : Πωλήθηκε έναντι 13 εκ. δολαρίων !!!



Ένα από τα πλέον περιζήτητα domains στην ιστορία τουInternet αλλάζει και πάλι χέρια, έπειτα από δημοπρασία που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο. Το sex.com "βγήκε στο σφυρί" όταν η ιδιοκτήτρια εταιρεία Escom LLC κήρυξε πτώχευση. Το domain κατέληξε τελικά στην εταιρεία με την επωνυμία Clover Holdings, η οποία φέρεται να κατέθεσε προσφορά 13 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για την εταιρεία αυτή, πέρα από το ότι έχει έδρα στον Άγιο Βικέντιο τηςΚαραϊβικής. Εδώ που τα λέμε, δε θα περίμενε κανείς απόλυτη διαφάνεια στην αγοραπωλησία ενός domain που είναι συνώνυμο με την πορνογραφία στο Internet. Απομένει η επικύρωση της δημοπρασίας από το αρμόδιο δικαστήριο για να περάσει το sex.com στα χέρια της νεφελώδους Clover Holdings.
Το sex.com κατοχυρώθηκε το 1994 από τον Gary Kremen, ιδρυτή του match.com. Έπειτα από πολυετή δικαστική διαμάχη με έναν απατεώνα που επιχείρησε να του το κλέψει, ο Kremen πούλησε τελικά το όνομα μέσα στο 2006. Έκτοτε, έχει αλλάξει χέρια πολλές φορές, με την Clover Holdings να γίνεται ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα των ιδιοκτητών.
Φυσικά, ουδείς γνωρίζει πώς ακριβώς σκέφτονται να αξιοποιήσουν το sex.com οι νέοι ιδιοκτήτες του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επιχειρήσουν να κάνουν απόσβεση της επένδυσης προσφέροντας πορνογραφικό περιεχόμενο.
Πηγή: BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου