Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Δεύτερο σε πωλήσεις το Android

Το λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα, Android, το οποίο δημιουργήθηκε από την Google, σκαρφάλωσε κατά το τρίτο τρίμηνο του 2010 στην δεύτερη θέση των παγκόσμιων πωλήσεων στην κατηγορία των smartphones, επισκιάζοντας το iPhone και το BlackBerry, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία ερευνών Gartner.

«Σε μια αγορά, η οποία έχει σχεδόν διπλασιαστεί, με τις πωλήσεις των smartphones να έχουν φτάσει τα 81 εκατομμύρια, το μερίδιο αγοράς του Android ανήλθε στο 25,5%, ενώ πέρσι βρισκόταν στο 3,5%», πρόσθεσε η Gartner.

Το σύστημα Symbian της Nokia παραμένει πρώτο παγκοσμίως, αλλά το μερίδιο αγοράς του παρουσίασε πτώση από το 44,6% στο 36,6%.

Σημαντική πτώση σημείωσε και το λειτουργικό της BlackBerry, που έπεσε από την 2η στην 4η θέση, ενώ το μερίδιο αγοράς μειώθηκε από 20,7% σε 14,8%.

Το iPhone της Apple βρίσκεται στην τρίτη θέση.

«Οι δημιουργοί λειτουργικών συστημάτων για τα smartphones έχουν εισέλθει σε μια περίοδο ραγδαίων αλλαγών. Κάθε πλατφόρμα, που δεν μπορεί να καινοτομήσει γρήγορα, χάνει τους προγραμματιστές, τους κατασκευαστές, τους πιθανούς συνεργάτες αλλά και τους τελικούς χρήστες», σημείωσε η ανακοίνωση της Gartner.


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου