Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΩ ΤΟ ΤΡΕΜΟΠΑΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΜΟΥ?

Σε ερώτηση αναγνώστη μας απαντάμε: 


Το τρεμόπαιγμα της οθόνης ενδέχεται να συμβάλει στην καταπόνηση των ματιών και στην εκδήλωση πονοκεφάλων. Μπορείτε να ελαττώσετε ή να εξαλείψετε το τρεμόπαιγμα αυξάνοντας το ρυθμός ανανέωσης της οθόνης. Σε γενικές γραμμές, ένας ρυθμός ανανέωσης τουλάχιστον 75 hertz δημιουργεί λιγότερο τρεμόπαιγμα.

Ίσως χρειαστεί να αλλάξετε την ανάλυση της οθόνης σας προτού αλλάξετε το ρυθμό ανανέωσής της διότι δεν είναι όλες οι αναλύσεις οθόνης και όλοι οι ρυθμοί ανανέωσης συμβατοί μεταξύ τους. Όσο υψηλότερη είναι η ανάλυση, τόσο υψηλότερος πρέπει να είναι ο ρυθμός ανανέωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιλογή του βέλτιστου ρυθμού ανανέωσης για την οθόνη σας, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να αποκτήσετε τη βέλτιστη εικόνα στην οθόνη σας.
  1. Ανοίξτε τις "Ρυθμίσεις οθόνης" κάνοντας κλικ στο κουμπί ΈναρξηΕικόνα του κουμπιού "Έναρξη", κάντε κλικ στον Πίνακα Ελέγχου, στο στοιχείο Εμφάνιση και εξατομίκευση, επιλέξτε Εξατομίκευση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις οθόνης.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις για προχωρημένους.
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Οθόνη και, στη συνέχεια, επιλέξτε έναν νέο ρυθμό ανανέωσης. Η οθόνη θα χρειαστεί λίγο χρόνο έως ότου προσαρμοστεί Εάν θέλετε να διατηρήσετε τις αλλαγές, τότε κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή. Εάν δεν κάνετε εφαρμογή των ρυθμίσεων μέσα σε δεκαπέντε δευτερόλεπτα, τότε ο ρυθμός ανανέωσης θα επανέλθει στην αρχική του ρύθμιση. Επαναλάβετε αλλαγές μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα.
    Οι αλλαγές στο ρυθμό ανανέωσης επηρεάζουν όλους τους χρήστες που συνδέονται στον υπολογιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου